Glunderende Vriends wil seizoen bekronen in Enschede: 'Vertrouwen is mega groot'

08-06-2023 23:31
40

Bart Vriends is zo trots als een pauw op de plek waar Sparta nu staat. Dat vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. Er is alleen wel één ding wat telt volgens de captain van de Kasteelclub, zondag moet Europees voetbal worden gehaald ten koste van FC Twente.

"Het was ook een hele leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer denk ik", vertelt Vriends na afloop van het duel op Het Kasteel tegen VoetbalPrimeur. "Er gebeurde behoorlijk veel, maar er was ook ruimte om te voetballen. Twente is ijzersterk thuis, maar er is nog maar één keer negentig minuten te spelen. We zijn dit seizoen al zo vaak boven onszelf uitgestegen. Dat kan die finale zondag alleen maar meer bijzonder maken. Het vertrouwen bij ons is mega groot."

Vriends stond er vorig seizoen nog een stuk minder voor met Sparta, maar dit jaar geniet hij met volle teugen. "Ik moet ook eerlijk bekennen dat dit wel terecht is. Dat bewijzen we week in week uit. Keer op keer is dat het bewijs dat we horen te staan waar we staan. Zondag is niet zo maar vergeven en we maken een goede kans op Europees voetbal."

Toch zou voor Vriends de play-off-winst de kroon op zijn werk zijn. "Iedereen zal erkennen dat het iets heel bijzonders is wat we hier wegzetten, maar de trainer heeft het altijd over de handtekening van dit Sparta. De kroon op dit Sparta is dat ticket voor Europees voetbal en daar ben ik het roerend mee eens."