'Ongelooflijk, Stones speelde als Maradona in Champions League-finale'

11-06-2023 07:54 Laatste update: 08:39
19

John Stones was zaterdag onvermoeibaar bij Manchester City in de Champions League-finale tegen Internazionale. De Engels international liet daarnaast zien ook wel wat met een bal te kunnen. Dat verraste zelfs ploeggenoot Manuel Akanji.

"Ongelooflijk, hoe hij dribbelde", vertelt de Zwitserse verdediger na afloop. "Ik zei al tegen hem dat hij als Maradona speelde vandaag. Hij nam de bal mee, passeerde drie man en gaf een pass. Hij creëerde veel mogelijkheden voor ons. Hij is een ongelooflijke speler." Het officiële Twitter-kanaal van The Citizens verwees nog maar eens naar de bijnaam van Stones: 'The Barnsley Beckenbauer'.

The Guardian sluit zich daar volledig bij aan. 'Stones gedijt in de rol van The Barnsley Beckenbauer', schrijft de kwaliteitskrant. 'Nooit leek de bijnaam toepasselijker. In een rommelige en lelijke finale bood hij een gevoel van autoriteit. Het is waarschijnlijk geen toeval dat de grote kans die Romelu Lukaku in de slotfase miste en de kopbal van Robin Gosens waarbij Ederson redde, kwamen nadat Stones was gewisseld.' Opvallend genoeg voltooide Stones de meeste dribbels in een Champions League-finale sinds Lionel Messi in 2015.