'Ik had nog graag tien jaar doorgevoetbald, maar dit is de goede keuze'

11 juni om 18:15

Wout Brama heeft genoten van zijn afscheid bij FC Twente, zo vertelt hij in gesprek met VoetbalPrimeur. De 36-jarige controleur stopt met voetballen, waardoor hij veel zenuwen had voor de finale van de play-offs tegen Sparta Rotterdam.

Brama stond uitgerekend in zijn laatste wedstrijd voor het eerst in de basis dit seizoen. Uiteindelijk won Twente met 1-0, waardoor het Europa in gaat. "Ja, het is wel bijzonder, moet ik zeggen", vertelt hij in gesprek met deze website over zijn afscheid. "Ik vind afscheid nemen niet leuk, ik had graag nog tien jaar doorgevoetbald. Dit was mijn eerste keer in de basis dit seizoen en ik moet zeggen: daar heb ik de komende dagen nog wel wat last van, denk ik."

"Jan Streuer zei gisteren (zaterdag, red.) al na mijn laatste training: als je een goede wedstrijd speelt, moet je niet nog een keer aankloppen en gaan zeiken", gaat een lachende Brama verder. "Het is definitief, ik heb de goede keuze gemaakt."

Voor Brama was het treffen met Sparta logischerwijs extra beladen. "Ik was heel gespannen voor de wedstrijd en ik wist dat ik emotioneel ging worden, dat voelde ik gewoon. Het was vrij dubbel, er gierde veel emotie door mijn lichaam."