'Best apart om te zien dat ze bij het Nederlands elftal voor Noppert kozen'

14 juni om 20:43
Laatste update: 14 juni om 21:13

Ruud Gullit begrijpt heel goed waarom bondscoach Ronald Koeman heeft gekozen voor Justin Bijlow als eerste keeper van het Nederlands elftal. Als het aan de voormalig voetballer ligt, blijft de doelman van Feyenoord ook de onbetwiste nummer één ten koste van Andries Noppert.

"Noppert heeft het gewoon goed gedaan bij het Nederlands elftal, maar hij raakte geblesseerd. Hij heeft niet vaak gespeeld bij sc Heerenveen, dus ik snap wel dat Koeman voor Bijlow kiest", aldus Gullit in de studio van Ziggo Sport voorafgaand aan het Nations League-duel tussen het Nederlands elftal en Kroatië. "Het was best apart om te zien dat ze tijdens het WK in Qatar voor Andries Noppert kozen. Maar hij hoefde niet veel te doen. Ik begrijp wel dat Noppert er weer bij komt. Hij heeft het zo goed gedaan dat je hem erbij wil houden."

"Ik denk dat het net niet goed uit komt voor Noppert", vervolgt Gullit. "Hij is net te laat vanwege zijn blessure. Bijlow heeft het gewoon goed gedaan. Hij mag laten zien dat hij de eerste keeper is voor het Nederlands elftal."