Alexander-Arnold imponeert in nieuwe rol en scoort prachtig voor Engeland

17 juni om 10:35

Trent Alexander-Arnold schitterde vrijdagavond in een opvallende rol voor Engeland. De vleugelverdediger van Liverpool speelde als nummer tien op een middenveld met Jordan Henderson en Declan Rice. Hij bekroonde zijn ijzersterke optreden met een prachtig doelpunt tegen Malta (4-0).

Alexander-Arnold ziet zelf wel toekomst op zijn nieuwe positie bij The Three Lions. "Het voelt natuurlijk voor me. Het is een plek waar ik mezelf zie spelen", vertelt hij aan Channel 4. "Ik wil ervoor zorgen dat ik vaak in de basis start en dit was een stap in de goede richting. Ik denk dat ik een nieuwe weg ben ingeslagen. Het is maar één wedstrijd, maar het is belangrijk dat ik mijn kans grijp."

Southgate is complimenteus over Alexander-Arnold, maar benadrukt wel dat zijn rol bij Liverpool de doorslag geeft. "Het valt of staat met waar hij speelt bij zijn club. Het feit dat hij daar wat dieper is gaan spelen, heeft geholpen. Ik heb geen enkele twijfel dat hij het kan." Ook Britse media zijn zeer enthousiast. De BBC zag hem indruk maken en The Daily Mail beloont hem zelfs met een 9.