Briljant: fraai scorende Messi helpt Inter Miami aan plek in bekerfinale

16 augustus om 06:42

Het Lionel Messi-effect in de Verenigde Staten is gigantisch. Waar Inter Miami CF nog altijd onderaan staat in de Eastern Conference - Messi moet zijn competitiedebuut nog maken - heeft de club van eigenaar David Beckham in de nacht van dinsdag op woensdag de finale van de Leagues Cup bereikt.

In de halve finale werd eenvoudig afgerekend met Philadelphia Union: 1-4. Messi tekende met een afstandsschot voor de 0-2. Het was alweer zijn negende doelpunt in zes wedstrijden voor Inter Miami, wat betekent dat de sterspeler nu gedeeld topscorer is van Inter Miami. Vlak voor rust pikte Jordi Alba ook zijn goaltje mee. Daarmee was de halve eindstrijd al voor rust beslist.

Na rust kwam Philadelphia terug in de wedstrijd. Inter Miami-aanvaller David Ruiz maakte even later aan alle illusies een einde. Zondag 20 augustus om 03.00 uur speelt Inter Miami de finale van de Leagues Cup. Tegenstander: Nashville SC, dat CF Monterrey uitschakelde (0-2).