Dit kan PSV verwachten van de Arsenal-opstelling: 'Hij is wel echt weergaloos'

20-09-2023 11:50
65

PSV wacht woensdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen met een taai uitduel tegen Arsenal. In VP Onder De Loep bekijkt Kaj Ramsteijn in de studio van VoetbalPrimeur de opstelling van de Londenaren en benoemt hij per positie de gevaarlijke kwaliteiten van de opponent van PSV.

Arsenal is een gebalanceerd elftal, waar PSV-trainer Peter Bosz waarschijnlijk nog een oude bekende tegen zal komen. "Kai Havertz kent Bosz natuurlijk nog goed uit zijn periodes in Duitsland. Bij Bayer Leverkusen was hij al heel erg goed." De verwachting is dat de Duitser op het middenveld uit zal komen naast onder andere Martin Odegaard. "Dat is de beste speler van Arsenal. In de Eredivisie ook al erg goed. Hij begint eigenlijk naast Havertz en voor Declan Rice als controleurs in de opbouw."

Wat betreft de aanval van Arsenal is het nog maar de vraag wie er zullen starten, maar vooral voor de rechterkant van de Londenaren moet PSV oppassen. "Bukayo Saka is wel echt weergaloos. Patrick van Aanholt of Sergino Dest mag daarvoor wel echt de borst gaan nat maken." Wat betreft de spitspositie is het dus nog afwachten. "Eddie Nketiah speelt daar nu veel, maar ook Gabriel Jesus is belangrijk en weer terug na een blessure."