Labyad na succesvolle periode in Amsterdam: 'Dan is dit wel slechtste Ajax ooit'

22 oktober 2023 om 06:55
Laatste update: 22 oktober 2023 om 06:55

Zakaria Labyad staat zondag met FC Utrecht tegenover zijn oude club Ajax. De dertigjarige aanvallende middenvelder ziet dat er sinds zijn vertrek in 2022 veel is veranderd in Amsterdam. Voor de camera van VoetbalPrimeur doet hij zijn zegje.

Ajax verkeert momenteel in crisis en staat slechts zestiende in de Eredivisie, één plek hoger dan FC Utrecht. Is dit het slechtste Ajax ooit? "Ik heb er vier jaar gespeeld. Ik kan daar moeilijk over oordelen", reageert Labyad in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik denk wel dat ik in die vier jaar een heel goede selectie heb mogen meemaken daar. Maar als je puur naar het resultaat kijkt, is dit wel het slechtste Ajax ooit ja."

Hoewel de aanvallende middenvelder niet veel speelde, was hij onderdeel van een succesvolle periode in Amsterdam met onder meer drie landstitels. De huidige situatie laat hem niet helemaal onberoerd. "Natuurlijk, als je vier jaar lang bij een club heb gespeeld, dan doet het wel wat met je. Maar zij zijn verder gegaan en ik ben ook verder gegaan. Voor beide is dat nog niet goed uitgepakt...", lacht hij. "Ik denk dat Ajax er wel bovenop komt. Ze hebben de kwaliteiten. Zeker voorin, met Bergwijn, Brobbey en Berghuis. Dat zijn klasse voetballers. Verder zijn het ook voor mij veel nieuwelingen."

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!