Maduro: 'Ik wil nog geen hoofdcoach zijn, zeker niet bij Ajax'

27 oktober 2023 om 17:43

Hedwiges Maduro heeft nog niet gesproken met Ajax over zijn toekomst. De interim-trainer benadrukt dat hij het niet jammer vindt dat hij straks weer verder moet als assistent.

Na het ontslag van Maurice Steijn neemt Maduro in ieder geval de honneurs waar tegen Brighton en PSV. John van 't Schip lijkt klaar te staan om daarna het seizoen af te maken in de Johan Cruijff Arena, maar Maduro is daar nog niet over ingelicht. "Die gesprekken moeten nog komen. Ik weet eigenlijk nog van niets. Ik focus mij op PSV en daarna zien we wel weer verder", zegt de oud-middenvelder, die wel denkt dat hij in Eindhoven voor het laatst als eindverantwoordelijke op de bank zit. "Maar zolang ik niets hoor focus ik mij gewoon op de wedstrijden. Ik zit hier puur om Ajax te helpen en het team te helpen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Maduro vindt het 'helemaal niet' jammer dat hij weer een stapje terug moet doen. "Ik heb persoonlijk een ontwikkeltraject. Ik wil de komende jaren nog geen hoofdcoach zijn, zeker niet bij zo'n grote club. Het plan van Ajax was ook om te leren van een ervaren hoofdcoach. Daarom heb ik ook voor drie jaar getekend. De verhalen dat ik zelf heel snel hoofdtrainer wil zijn, dat is helemaal niet zo."