Bosz schept duidelijkheid over inzetbaarheid Teze na botsing met Hartman

6 december om 13:08
Laatste update: 6 december om 13:46

Peter Bosz is in de aanloop naar de midweekse wedstrijd tegen sc Heerenveen duidelijk over de situatie van Jordan Teze. De verdediger van PSV is, na zijn harde botsing met Feyenoorder Quilindschy Hartman, nog niet inzetbaar. Joey Veerman is een twijfelgeval bij de Eindhovenaren. 

In de gewonnen topper tegen Feyenoord (1-2) moest Teze noodgedwongen de strijd al vroeg staken. De 24-jarige rechtsback van PSV was zichtbaar aangeslagen door de beuk van Hartman en verliet vroegtijdig het veld. Van het moment zelf kon Teze zich niets meer herinneren, zo gaf hij maandag aan. Tegen Heerenveen zal hij daarom nog niet spelen. "Daar zijn protocollen voor", vertelde Bosz op de persconferentie. 

Over het meespelen van Veerman kon Bosz nog geen uitsluitsel geven. Ook hij verliet met een blessure het veld tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord, al is zijn kwetsuur minder ernstig. "Nog één training en dan weet ik of Veerman kan spelen", verklaarde de coach van PSV. 

PSV begint donderdag al aan speelronde vijftien van de Eredivisie. Dat geeft de Eindhovenaren meer rust in aanloop naar de laatste groepswedstrijd van de Champions League. De Eindhovenaren zijn echter al zeker van een plek in de achtste finale. 

PSV - sc Heerenveen begint donderdag om 18.45 uur. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!