Feyenoorders jutten fanatieke ploegmaat op: 'Ze vinden het zó mooi als ik verlies'

9 december om 12:15
Laatste update: 9 december om 12:29

Mats Wieffer kan slecht tegen zijn verlies. De middenvelder van Feyenoord is bloedfanatiek, zowel binnen als buiten het veld. Soms wel een beetje te fanatiek, meent hij zelf. 

"Ik kan echt slecht tegen mijn verlies. Aan de ene kant is dat wel goed. Ik denk dat de meeste sporters dat wel een beetje hebben. Maar soms overdrijf ik ook wel, maar dan heb ik dat niet echt door. Dan denk ik achteraf: dit is wel een beetje overdreven", vertelt Wieffer in een video van Feyenoord.

In Rotterdam spelen ze kaartspellen met het team. Als Wieffer een paar slechte kaarten gedeeld krijgt, baalt hij als een stekker. "Dan moet je toch iets hebben om op te zeiken, want het moet niet aan jou liggen", lacht hij. "Welk spel het is, dat maakt niet uit. Ik ben met alles fanatiek. Het maakt niet uit tegen wie ik speel."

Van zijn fanatisme wordt bij Feyenoord gretig misbruik gemaakt. "Opjutten kunnen ze wel goed", vertelt een breedlachende Wieffer. "Ze vinden het ook zó mooi als ik verlies. Dat snap ik ook wel, want ik reageer ook het ergst. Ik geef ze groot gelijk."