Mikautadze kreeg wél hulp bij Ajax: 'We zouden gaan eten, maar hij heeft afgezegd'

7 juli om 14:41
Laatste update: 7 juli om 15:25

John van Loen heeft in De Oranjekantine een boekje opengedaan over de kortstondige Ajax-periode van Georges Mikautadze. Van Loen was bereid om de aanvaller te helpen en constateert dat het vooral aan Mikautadze te wijten is dat hij geen succes werd in Amsterdam.

Van Loen, die in Georgië actief is geweest als trainer, heeft Ajax aangeboden om Mikautadze de helpende hand te bieden. Dat vertelt hij in De Oranjekantine. "Bij Ajax zat Mikautadze niet goed in zijn vel, dus ik heb John van 't Schip geappt en gebeld: zou ik wat kunnen betekenen? Hij zei: kom maar. Ik zou een hapje gaan eten met Mikautadze, maar dat is er uiteindelijk nooit meer van gekomen. Hij heeft afgezegd. Ik wilde hem een beetje wegwijs maken, van hoe het nou echt bij Ajax in elkaar zit."

"Er zijn meer spelers die zeggen dat ze niet goed begeleid zijn bij Ajax, maar dat vind ik grote onzin", gaat Van Loen verder. "Bij elke voetbalclub is het enige wat je hoeft te doen, een huis zoeken. Ik heb Mikautadze uiteindelijk nog gesproken, na de training. Hij spreekt alleen geen Engels en wil dat volgens mij ook niet leren. Of het een beetje aan hem ligt, dat het niks is geworden? Nee, het lag gewoon aan hem. Het maakt me niet heel veel uit dat hij afgeeft op Ajax, maar ik vind het wel zielig van hem. Wees gewoon een vent en zeg: ik heb het niet goed gedaan."

Beluister hieronder de volledige aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!