Southgate 'niet bezorgd' over verleden tussen Bellingham en Oranje-arbiter Zwayer

9 juli om 20:08

Gareth Southgate heeft zich niet druk gemaakt over de aanstelling van Felix Zwayer, die woensdagavond de halve finale tussen het Nederlands elftal en Engeland in goede banen leidt. Zwayer en Engeland-ster Jude Bellingham waren drie jaar terug namelijk hoofdpersonen in een relletje. 

Zwayer is in 2005 betrokken geweest bij matchfixingzaak. Bellingham was daar drie jaar terug als speler van Borussia Dortmund van op de hoogte, en sprak zich daar na een nederlaag bij Bayern München over uit. "Je geeft de grootste wedstrijd in Duitsland aan een scheidsrechter die al eerder een wedstrijd heeft gefixed? Wat verwacht je dan?", aldus de Engelsman. 

Waar de UEFA de aanstelling van Zwayer serieus heroverwogen heeft, geeft Southgate op de persconferentie van dinsdagavond aan zich geen zorgen te hebben gemaakt. "Nee. Iedereen weet hoe ik met scheidsrechters omga. Met respect, voor iedereen. Ik ben niet bezorgd over wie de scheidsrechter is. Hij is sowieso van een goed niveau, want dat is waar de UEFA zijn beslissingen op baseert."