Update: Wenger moet vrezen voor schorsing na 'doorslaan van de stoppen'

23-01-2017 18:20
11

Letterlijk en figuurlijk geen slimme zet van Arsène Wenger. De Franse manager van Arsenal heeft zichzelf in de problemen gebracht door het duwen van de vierde official Anthony Taylor, nadat hij was weggezonden in het duel met Burnley.

Voor app-gebruikers: check de video hier!

Wenger werd naar de tribune gestuurd door zijn gedrag na een strafschop voor Burnley. "Ik zag er geen strafschop in, maar had mijn mond moeten houden. Excuses", reageerde de Fransman al. Hij ging daarna ook in op het incident met de official. "Het was niet fysiek, ik dacht dat ik in de tunnel mocht staan."

Graham Poll hoopt dat Wenger een langdurige schorsing krijgt voor het duwen van Taylor. De voormalig scheidsrechter laat dat weten in zijn column voor The Daily Mail. 'Wenger moet een lange schorsing krijgen, omdat op onverklaarbare wijze de stoppen doorsloegen bij hem en hij vervolgens Taylor duwde.'

Update 18.20 uur: De Engelse voetbalbond is inmiddels een onderzoek begonnen naar het gedrag van Wenger tijdens en na de slotfase van het duel met Burnley. De Fransman zou beledigende teksten richting de vierde official hebben geuit en tevens fysiek contact hebben gezocht, meldt de FA. Wenger heeft tot donderdag 18.00 uur om zijn verweer in te dienen.