Update: Nederlander stopt per direct na 12-0 nederlaag en matchfixing-verhaal

Gepubliceerd: ma 3 april 2017 om 19:38

De Spaanse club Eldense staakt voorlopig alle sportieve activiteiten, nadat er zondag met 12-0 werd verloren van FC Barcelona B en degradatie naar het derde niveau een feit is. De spelers verlieten in tranen het veld en moesten getroost worden door de Catalanen.

Appgebruikers: check de beelden hier!

Update 14.30: Chiekh Saad, aanvaller van Eldense, is ervan overtuigd dat zijn ploeggenoten betrokken waren bij matchfixing tijdens de met 12-0 verloren wedstrijd tegen Barcelona B. "Het zijn vier spelers", aldus Saad. "Als het kan, kom ik met namen. In de kleedkamer heb ik op het punt gestaan om met ze te vechten. Het is een schande."

Bij Eldense staat overigens een Nederlander onder contract: Hans Mulder. Hij speelde in een grijs verleden interlands voor Nederlandse jeugdelftallen.

Update 19.38: Mulder stopt per direct bij Eldense. De Nederlander wil niets meer met de club te maken hebben na het verhaal over mogelijke matchfixing. "Ik ben per direct gestopt, omdat ik hier helemaal niets mee te maken wil hebben", reageert Mulder tegenover FOX Sports. Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse voetbalbond, heeft overigens bevestigd dat er een onderzoek zal worden gestart naar aanleiding van de verklaring over matchfixing van Saad. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws