Bizot ontmoet 'inspiratiebron': 'Zei dat ik hem volg en dat hij het goed deed'

Gepubliceerd: do 3 oktober 2019 om 23:20

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Marco Bizot stond na afloop van AZ - Manchester United oog in oog met een van zijn idolen. De 28-jarige sluitpost van de Alkmaarders greep in Den Haag zijn kans om David De Gea te ontmoeten.

Emile van de Sande
DEN HAAG

"Ik feliciteerde hem met een goede wedstrijd. En ik zei dat ik hem volg en dat hij het goed deed", vertelt Bizot aan VoetbalPrimeur. "Ik heb hem nog niet te uitgebreid gesproken, misschien kom ik hem zo nog tegen. Maar dat momentje heb ik even gepakt om met hem te praten." Of de Spaanse topkeeper ook weet wie Bizot is, is de vraag. "Dat moet ik hem nog vragen, maar dat lijkt me niet", lacht de Noord-Hollander.

"David de Gea is één van mijn inspiratiebronnen", vervolgt Bizot. "Ik vind het echt een fantastische keeper. Ik heb hem de afgelopen jaren best wel gevolgd. Hij heeft ook wel een dal meegemaakt en onwijs hoge piekmomenten. Ik denk dat het fantastisch is hoe hij zich manifesteert en hoe hij zich ontwikkelt en wedstrijden speelt. Vandaag vond ik hem ook weer onwijs goed. Aardig keepertje", grijnst de AZ'er.

Bekijk de video voor het hele interview met Bizot, die onder meer denkt dat AZ het ook Ajax en PSV lastig kan maken in de titelstrijd in de Eredivisie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws