Westermann als 'chauffeur' van De Ligt: 'We appen nog wel eens'

Gepubliceerd: di 15 oktober 2019 om 11:43

Laatste update: di 15 oktober 2019 om 14:11

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

In zijn jaar bij Ajax was Heiko Westermann ploeggenoot van Matthijs de Ligt, en de twee hebben na de transfer van De Ligt naar Juventus nog altijd contact. VoetbalPrimeur sprak met de inmiddels gestopte 'HW4' rond de afscheidswedstrijd van Rafael van der Vaart, afgelopen weekend in Hamburg.

Bennett van Fessem
HAMBURG

Westermann bracht De Ligt tijdens zijn periode in Amsterdam wel eens naar de training, omdat zijn jonge ploeggenoot nog geen rijbewijs had. "Zijn huis was niet ver weg voor mij, dus dat was normaal. Hij is een heel intelligente speler, met heel veel kwaliteiten. Hij is twintig jaar en speelt nu al voor Juventus. Dat is eigenlijk ongelooflijk."

De kritiek op de Juventus-verdediger vindt Westermann misplaatst. "Hij had niet de beste start, maar dat is normaal. Mensen verwachten nu teveel van hem, ook omdat hij 75 miljoen euro heeft gekost. Hij is nog een heel jonge speler, nu al een van de beste ter wereld."

De Ligt en Westermann hebben nog wel eens contact. "Ja, we appen soms. Ik wens hem geluk. Ik vraag hoe het in Italië gaat, meer eigenlijk niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws