Swart zou één Feyenoorder naar Amsterdam halen: "Typische Ajax-speler"

25-10-2019 08:55
78

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Zondag is het zover: dan ontmoeten Ajax en Feyenoord elkaar in de Johan Cruijff Arena. VoetbalPrimeur blikt vooruit op de Klassieker met Sjaak Swart, die één speler van Feyenoord naar Amsterdam zou halen.

Floris Koekenbier
AMSTERDAM

Gevraagd naar welke Feyenoord-speler Swart graag bij Ajax zou zien, moet hij eerst het antwoord schuldig blijven. "Ik weet het niet, heel moeilijk... Berghuis zou ik wel iemand vinden om voor Ajax te spelen. Hij heeft een actie in huis en kan een goal maken. Dat vind ik een typische Ajax-speler", aldus Mister Ajax. "Maar voor de rest kom je niet zo ver."

Swart ziet Berghuis niet overkomen van Feyenoord. "Nee, Ajax kan niet meer. Daarvóór hadden ze hem wel kunnen halen. Waarom niet? Hij wil toch spelen bij de club die het beste voetbal speelt? Dat willen we toch allemaal? Als het over voetballen gaat, staat Ajax op één."

Zondag zit Swart op de tribune als Ajax het in de Johan Cruijff Arena opneemt tegen Feyenoord. "Het wordt 3-1", voorspelt de voormalige aanvaller, die topscorer is in de Klassieker met 19 in 36 wedstrijden. "Dat halen ze niet snel meer in!"