De Beste XI van Eljero Elia: "Hij is gruwelijk, de linksbenige Pirlo"

Gepubliceerd: vr 10 juli 2020 om 10:05

Laatste update: vr 10 juli 2020 om 10:13

Hij zat in de kleedkamer van Juventus tussen Alessandro Del Piero en Andrea Pirlo en speelde ook met grote sterren samen bij Feyenoord, Hamburger SV, Southampton en het Nederlands elftal. Vandaag in de serie de Beste XI: Eljero Elia.

Bekijk hierboven de video voor de volledige beste XI van Eljero Elia en subscribe hier op ons YouTube-kanaal voor meer video's in deze serie!

Keeper: Gianluigi Buffon (Juventus)
"Hij is buiten het veld heel belangrijk, heel relaxed, een hele lieve man. Hij houdt iedereen te vriend en praat met iedereen. Een complete keeper. Juventus laat hem in zijn waarde, ze hebben respect voor hem en hij betaalt het nog altijd terug met fantastische reddingen. Zoals hij zichzelf presenteert, zo keept hij ook.

Linksback: Giovanni van Bronckhorst (Oranje/Feyenoord)
"Giovanni helpt altijd, een echte gentleman. En als hij een schop moet uitdelen, deelt hij een schop uit. Later is hij ook mijn trainer bij Feyenoord geworden, maar dat voelde niet raar. Het respect dat hij mij gaf als speler, gaf hij mij ook in zijn rol als trainer."

Verdedigende middenvelder: Arturo Vidal (Juventus)
"Vidal kan één minuut voor de training aan komen lopen, snel zijn kleren aantrekken en poem, zo het veld op stappen. Dat wordt gewoon geaccepteerd, omdat hij altijd de kartrekker in de wedstrijd is. Als je op het veld niet presteert en je doet zulke dingen, dan word je aangepakt. Maar hij presteert op het veld. Niemand zei wat tegen hem."

"Hij was net bij Juventus, dus hij moest zichzelf nog bewijzen. Maar Vidal was al snel belangrijk, maakte zijn doelpunten. Hij maakte naam in Italië en werd een beetje nonchalant. Dan kwam hij af en toe te laat, of net op tijd. Maar hij was altijd degene die het hardst bikkelde, en hij bleef als laatste over met de conditietest."

Linksbuiten: Sadio Mané (Southampton)
"De aannames van Mané stuiteren soms naar de andere kant van het veld, en soms denk je ook: wát? Dat is gewoon Bergkamp! Hij is zo snel, dus zelfs als hij een bal verkeerd aanneemt, is hij nog altijd sneller weg dan de tegenstander. Hij scoort puur op snelheid, kan met links en met rechts schieten. Hij heeft gewoon alles."

Spits: Robin van Persie (Oranje)
"Robin is Robin. Die aanname van hem is gruwelijk, het wegdraaien is gruwelijk. Zijn traptechniek is gruwelijk. Hij is hetzelfde als Pirlo, maar Pirlo is een rechtspoot, en Robin stijflinks."

Bekijk de video voor de hele beste XI van Eljero Elia!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws