Swart tijdens afronding megadeal in huize Van de Beek: 'Ja, was heel emotioneel'

03-09-2020 18:09 Laatste update: 18:18
58

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Sjaak Swart heeft zijn oogappel Donny van de Beek deze week uit moeten zwaaien: de middenvelder liep al twaalf jaar rond bij Ajax, maar zet zijn carrière voort bij Manchester United. Mister Ajax zag Van de Beek groot worden in Amsterdam: het afronden van de transfer was dan ook een emotionele aangelegenheid.

Swart was woensdag net in huize Van de Beek in Nijkerkerveen, toen de transfer wereldkundig werd gemaakt. "Een mooie avond. Ja, het was heel emotioneel, zeker voor de ouders. Die hadden een heel mooi filmpje gekregen en werden door alles en iedereen gebeld, dat was geweldig", vertelt hij aan VoetbalPrimeurMister Ajax zag al vroeg dat de blonde middenvelder potentie had om de top te halen. "Ik heb al vanaf zijn vijftiende met hem gepraat, wat de mogelijkheden zijn om daar te komen."

Van de Beek zal binnenkort wekelijks in het Theatre of Dreams te bewonderen zijn. "Zo zie je hoe het kan gaan, als je foto's van hem ziet, hoe hij in de welpen speelde, mooi dat je zo je best hebt gedaan, en alles ervoor gegeven hebt en je bereikt dit: dat is het mooie voor een voetballer", aldus Swart, die graag het vliegtuig naar Manchester United pakt om Van de Beek aan het werk te zien. "Het is een uurtje vliegen en het is ook een mooie club, we kunnen er een beetje kijken, natuurlijk ga ik ernaartoe. Ik hoop Bobby Charlton tegen te komen, daar heb ik nog tegen gespeeld."