Swart furieus na openingsweekend Eredivisie: 'Schors die scheids meteen'

Gepubliceerd: ma 14 september 2020 om 17:57

Laatste update: ma 14 september 2020 om 18:07

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Sjaak Swart heeft zich flink opgewonden tijdens het openingsweekend van de Eredivisie. Mister Ajax zag Nicolás Tagliafico een rode kaart krijgen tijdens Sparta-Ajax en was het niet bepaald eens met de beslissing van Jochem Kamphuis.

Aaron Golub
AMSTERDAM

Tagliafico werd door de KNVB voor één wedstrijd geschorst. "Die scheidsrechter moeten ze meteen voor veertien wedstrijden schorsen", foetert Swart voor de microfoon van VoetbalPrimeur. "Als je iemand van achteren pakt als laatste man, dan mag je rood geven. Tagliafico was vóór de man (tegenstander Mohamed Rayhi, red.). Hij maakt een sliding, mist hem en krijgt hem per ongeluk tegen zijn hand. Als je al geel geeft, vind ik het al erg veel. Had hij ook moeten doen, want hij verpestte meteen de hele wedstrijd. Maar dat hebben ze niet in de gaten, die scheidsrechters."

Het was niet de enige ergernis van Swart: Mister Ajax roept op strenger op te treden tegen tijdrekken, iets waar ook Ajax-doelman Andre Onana zich schuldig aan maakte op Het Kasteel. "Moet hij niet doen, dat was verleden jaar ook al één of twee keer. Maar ik blijf zeggen: laat die scheidsrechters eens op die andere clubs letten, die tegen Ajax spelen. Hoe lang die tijdrekken, die keepers! Die moet je meteen na tien minuten pakken: nog één keer en dan ga je ook naar binnen. Maar dat doen ze niet, dan letten ze niet op."

"Nou doet Onana het weer één keer, na ik weet niet hoeveel tijd. Komt die scheids naar hem toe: je moet snel doen, anders krijg je geel. En dan geeft hij geel. Goede scheidsrechter...", sneert Swart. "Als we thuis spelen, moet Ajax zeker zes minuten erbij trekken omdat de keeper tijdrekt, elke wedstrijd! Ga maar kijken. Maar ja, daar letten ze niet op, die scheidsies. Als je vier minuten blessuretijd krijgt, moet je eens kijken hoe lang ze spelen: zeker een halve minuut."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Was het terecht rood voor Tagliafico?

(6732 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws