Feyenoord stelt teleur, in tegenstelling tot PSV en AZ: 'Een heuse voetbalshow'

Gepubliceerd: vr 30 oktober 2020 om 14:16

Feyenoord, AZ en PSV hebben ook hun tweede groepswedstrijd in de Europa League achter de rug. De Nederlandse clubs boekten wisselend succes: AZ won op knappe wijze, PSV haalde in de slotfase drie zwaarbevochten punten binnen en Feyenoord ging onderuit tegen de nummer tien van de Oostenrijkse competitie. VoetbalPrimeur nam de Nederlandse kranten door.

De nederlaag van Feyenoord (1-4 tegen Wolfsberger AC) was een 'horroravond' voor de Rotterdammers, concluderen de Nederlandse media. Het vreselijke optreden van scheidsrechter Srdjan Jovanovic wordt daarbij uiteraard aangehaald, maar ook het slechte spel van de ploeg van trainer Dick Advocaat komt aan bod.

De kranten hebben bij de 2-1 overwinning van PSV op Omonia Nicosia vooral aandacht voor de omstandigheden waarin deze wedstrijd werd gespeeld. Jordan Teze en Eran Zahavi mochten in eerste instantie niet naar Cyprus afreizen, maar uiteindelijk stond de verdediger toch gewoon in de basis. Ook wordt de nu al cruciale rol van Mario Götze aangestipt. 'Het is uniek dat hij voor een Nederlandse club voetbalt', valt er te lezen.

AZ krijgt alle lof in de Nederlandse media. De voetbalshow die de Alkmaarders opvoerden tegen HNK Rijeka door met 4-1 te winnen heeft indruk gemaakt, ook omdat het in de Eredivisie nog niet zo wil vlotten voor de ploeg van trainer Arne Slot. De trainer was zelfs nog even bang dat zijn ploeg ook in de Europa League een voorsprong zou gaan weggeven.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws