<iframe frameBorder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen="" style="width:100%;height:100%;position:absolute;left:0px;top:0px;overflow:hidden"></iframe>

Guardiola ergert zich aan 'belachelijke' vraag: 'Denk je dat dit een grap is?'

9 maart om 15:18
Laatste update: 9 maart om 15:25

Manchester City neemt het woensdagavond in de Premier League op tegen Southampton. Pep Guardiola reageerde op de persconferentie voorafgaand aan het treffen tussen de koploper en de nummer veertien van de competitie behoorlijk geprikkeld op een vraag van een journalist.

De journalist herinnerde Guardiola aan het resultaat van stadsgenoot Manchester United tegen Southampton. Begin februari wonnen United met 9-0 (!) van The Saints. De journalist vraagt zich af of de Spaanse oefenmeester rekening houdt met een soortgelijke wedstrijd. "Nee, wij gaan er namelijk achttien maken. Het wordt 18-0. Dat wordt de uitslag. Wat een vraag…", reageert Guardiola zichtbaar geïrriteerd.

"Ze kregen er negen tegen omdat ze bijna negentig minuten met tien man speelden. Denk je dat dit een grap is? Dat we morgen negen of misschien zelfs achttien doelpunten moeten maken? Kom om, wees serieus. We willen die wedstrijd winnen, dat is alles."