Janssen geeft De Boer gratis Oranje-tip: "Ik denk dat het EK zijn doorbraak wordt"

01-06-2021 10:44 Laatste update: 11:01
100

Ryan Gravenberch, Donyell Malen en een 5-3-2-systeem: voor dat Oranje-recept zou Theo Janssen kiezen op EK. De oud-international voorziet bondscoach Frank de Boer voor de camera van VoetbalPrimeur van gratis advies.

"Als het Nederlands elftal ver wil komen, zou ik kiezen voor een 5-3-2-systeem", zegt Janssen. Ondanks zijn bewondering voor Maarten Stekelenburg, krijgt Jasper Cillessen een plekje onder de Oranje-lat. Voor hem horen Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind en Owen Wijndal te staan, aldus Janssen.

Op zijn middenveld staat de grootste verrassing: Ryan Gravenberch. "Dat is natuurlijk een heel jonge jongen, die het nog moet laten zien, maar ik denk dat het EK zijn doorbraak wordt. Hij is zó goed en heeft bij Ajax in de Champions League en Europa League al aangetoond dat hij een goede speler is. Ik denk dat hij er gedurende het toernooi in gaat komen en dan een vaste waarde wordt voor het Nederlands elftal."

De ideale Oranje-opstelling van Janssen: Cillessen; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Wijndal; Frenkie de Jong, Gravenberch, Wijnaldum; Malen, Memphis.

Zit je in de app, check dan onderstaande video!