Janssen: 'Die winnen ze alle drie, maar tegen Nederland gok ik op 2-1 voor ons'

Gepubliceerd: vr 11 juni 2021 om 23:50

Theo Janssen is gecharmeerd van de van België, maar denkt niet dat de Rode Duivels Europees kampioen zullen worden. Mocht België tegenover Nederland komen, dan voorspelt Janssen een 2-1 zege voor Nederland, vertelt hij aan VoetbalPrimeur.

De bronzen medaillewinnaar van het vorige WK begint zaterdag aan het EK en speelt dan tegen Rusland. Daarna ontmoet men Denemarken en Finland nog: Janssen – die nog een blauwe maandag voor Racing Genk heeft gevoetbald – voorziet niet veel problemen. "Die winnen ze alle drie. België heeft echt wel een goede ploeg. Ze hebben natuurlijk ook wat spelers die al wat ouder zijn, voor wie dit het laatste kunstje zal zijn. Dus ik denk dat België moeiteloos de groepsfase door komt."

De Rode Duivels zouden zelfs de laatste vier kunnen halen, denkt Janssen. "Ze hebben wel veel kwaliteiten, hoor. Zeker voorin, ik zie ze wel ver reiken eigenlijk, ik zie ze wel richting de halve finale gaan." Echter: mocht België in de loop van het toernooi op Nederland stuiten, dan vreest Janssen voor de ploeg van Roberto Martínez. "Ja, gek is dat", aldus de analist. "Ze hebben achterin wel wat oudere spelers. En die gaan het wel heel moeilijk krijgen tegen Memphis en Malen. Dus dan gok ik dat we die wedstrijd zouden gaan winnen met 2-1."

Bekijk hier de video die wij eerder al met Janssen opnamen!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie sla jij hoger aan?

Nederland
32%
België
68%
(739 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws