Linssen over Red Bull-ritueel: 'Eigenlijk gooit Toornstra zo zijn geld weg'

Gepubliceerd: wo 1 september 2021 om 10:00

Bryan Linssen en Jens Toornstra zijn sinds één jaar teamgenoten bij Feyenoord en kunnen het goed vinden met elkaar. Het Red Bull-ritueel van Linssen is overgeslagen op zijn teamgenoot, vertellen de twee.

Tygo van Marion
ROTTERDAM

Linssen en Toornstra verschenen voor de camera van VoetbalPrimeur om de nieuwe documentaire over Feyenoord te bespreken. Hierin is te zien dat Linssen een paar blikjes Red Bull bij zich heeft en dat Toornstra dankbaar profiteert. "Het is eigenlijk zo dat hij dan belt en dat zegt hij: zou je voor mij nog even een Red Bulletje mee willen nemen? Na vier keer had ik dat wel in de gaten, dat hij dat iedere keer deed. Dus toen was ik hem al voor, toen zei ik: ja, ik heb het al gehaald."

De multifunctionele middenvelder en de gelegenheidsspits hebben wel uiteenlopende visies op het Red Bull-gebruik. "Ik drink voor elke wedstrijd wel een blikje Red Bull, dus ik ga sowieso altijd halen. Jens wil dat ook, maar hij wil alleen zijn mond spoelen", aldus Linssen. "En dan spuugt hij het weer uit... Eigenlijk gooit hij zo geld weg."

De twee maatjes ("Vrienden is een groot woord...", aldus Toornstra) hebben ook samen een nieuw juichdansje geïntroduceerd in De Kuip: de Vogeltjesdans. "Ik zag toevallig in zo'n lijst Hey Rosie staan. En zijn dochter heet ook Rosie, dus ik druk gewoon op dat liedje", aldus Linssen, die niet in de gaten had dat het om een populair Duits Schlagernummer ging. "Toen kwam Luis Sinisterra, die deed na iedere goal een dansje. Toen kwam Jahanbakhsh, die deed ook een dansje, alsof hij op de scooter stapte volgens mij. Toen zeiden wij: nou, als één van ons scoort, dan gaan we dat kippendansje doen."

Voor de appgebruikers: check hieronder de volledige video!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws