Koeman over Laporta: 'Zeg dan: je bent niet goed genoeg, we stoppen'

Gepubliceerd: di 14 september 2021 om 18:44

Laatste update: di 14 september 2021 om 19:08

Het was eind mei hét gespreksonderwerp in Spanje en Nederland: de toekomst van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. Het zit de Nederlander helemáál niet lekker, zo blijkt uit de Videoland-documentaire Força Koeman, waarvan het tweede seizoen sinds kort te zien is.

Joan Laporta, president van Barcelona, zaaide grote twijfel door Koeman twee weken in de wachtkamer te zetten. Mocht de Catalaanse grootmacht in die periode een nieuwe trainer vinden, dan zou de trainer worden bedankt voor bewezen diensten.

"De president moet beslissingen nemen", is de reactie Koeman in Força Koeman. "Maar doe dat dan. Zeg dan: je bent niet goed genoeg, we stoppen. Los het op als je me niet wilt. Maar laat me niet bungelen." Zaakwaarnemer Rob Jansen noemt het een 'waanzinnige beslissing, gebaseerd op niks'. "Te gek voor woorden."

Zover kwam het uiteindelijk niet: Koeman mocht blijven zitten. Laporta haalde zich eind mei ook de woede van kamp-Koeman op de hals met de melding dat de Nederlander deze week in het ziekenhuis opgenomen zou zijn geweest met hartproblemen. De trainer had slechts zijn bloeddruk laten meten, zoals dat vaker gebeurde sinds de hartkatheterisatie die hij een jaar geleden onderging.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws