Meer video’s

Koeman pareert kritiek: 'Moeten we tiki-taka spelen? Niet Barça van 8 jaar terug'

Gepubliceerd: di 21 september 2021 om 06:55

Ronald Koeman wilde na het 1-1 gelijkspel tegen Granada niet ingaan op zijn toekomst bij FC Barcelona. Wel moest de Nederlandse trainer zich tegenover de kritische Spaanse pers verantwoorden voor zijn speelwijze.

"Onze slechte start maakte het ons erg moeilijk", vertelt Koeman op de persconferentie. "Je staat tegenover een team dat vanaf de tweede minuut nog meer tijd gaat rekken, dat nog defensiever gaat spelen. En zonder ruimtes wordt het allemaal een stuk moeilijker."

In de tweede helft liet Barça steeds meer de traditionele speelwijze los. "4-3-3 is altijd ons uitgangspunt, zo speelden we de gehele eerste helft", legt Koeman uit. "In de tweede helft was het een andere wedstrijd. Eerst speelden we met Philippe Coutinho op tien, achter Luuk de Jong. En met Demir en Memphis op de vleugels. We hadden niet meer aanvallers op de bank", verzucht de coach. "We deden wat we konden. Daarom stuurden we Ronald Araújo en Gerard Piqué naar voren. Dáár zou het over moeten gaan, dat we alles deden om een punt te pakken."

Koeman meent dat de verwachtingen onrealistisch zijn. "Ik weet dat het misschien niet het voetbal van Barça is. Maar het Barça van vandaag is niet het Barça van acht jaar geleden. We missen spelers met één-tegen-één en diepgang. Coutinho en Demir gaan meer naar binnen. Met Ansu en Dembélé zouden we dat wel hebben, maar die zijn er niet en we moeten andere manieren vinden om aan te vallen."

Desondanks bleven de kritische Spaanse media vragen stellen over de speelwijze. "Als je deze selectie ziet, moeten we dan tiki-taka spelen?", countert Koeman. "Mensen zijn niet blij met het resultaat, maar ik denk niet dat ze ontevreden zullen zijn met de inzet van het team. Met wat beschikbaar is, hebben we ons best gedaan. Met een beetje geluk hadden we nog gewonnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws