FC Twente pakt volle buit en zet enorme stap naar Champions League

24 april - 20:38 Laatste update: 20:39
108

FC Twente heeft een enorme stap gezet naar de derde plaats in de eindstand van de Eredivisie. In de Grolsch Veste werd Almere City FC met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

In Enschede is alles gericht op het behalen van de derde plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op een plek in de derde voorronde van de Champions League. Anderhalve week geleden was Ajax te sterk, maar Almere City bleek duidelijk de mindere van FC Twente. Makkelijk ging het desondanks niet.

Na tien minuten kwam Twente op voorsprong. Mathias Kjølø, zelden trefzeker, probeerde het maar eens van afstand en maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Met dank aan Almere-keeper Nordin Bakker, die niet vrijuit ging.

In het vervolg van de eerste helft verzandde Twente in rommelig voetbal, mede door het ontregelende spel van Almere City, dat voor het eerst in actie kwam sinds Alex Pastoor bekendmaakte te stoppen aan het eind van het seizoen.

Na rust toonde Twente zich wél van zijn scherpste kant en dat leverde meteen de 2-0 op. Sem Steijn scoorde in buitenspelpositie, maar de bal kwam van Almere-verdediger Damian van Bruggen en dus was het doelpunt geldig. Toch werd het weer spannend: uit het niets tekende Kornelius Hansen met een fraaie pegel voor de aansluitingstreffer.

In de slotfase wist Twente uiteindelijk wel de knock-out uit te delen. Daan Rots zette zijn handtekening onder de 3-1 eindstand. Twente staat nu op 63 punten en dat zijn er acht meer dan nummer vier AZ, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. In de laatste drie speelrondes zijn AZ, FC Volendam en PEC Zwolle de tegenstanders.