'Ajax en Van 't Schip hebben nieuwe functie voor ogen, contract ligt al klaar'

'Ajax en Van 't Schip hebben nieuwe functie voor ogen, contract ligt al klaar'

29 maart - 06:50 Laatste update: 07:07
39

Ajax is voornemens om John van 't Schip binnenkort binnen de jeugdopleiding aan te stellen als head of coaching. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Van 't Schip gaf op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met PEC Zwolle aan komend seizoen geen hoofdtrainer meer te zijn in Amsterdam. 

Van 't Schip gaf toen ook aan te praten met Ajax over een nieuwe functie. De Telegraaf weet dus dat het om head of coaching gaat. Vanuit die hoedanigheid zou hij jeugdtrainers op De Toekomst gaan coachen. Van 't Schip werkt dan nauw samen met directeur voetbal Marijn Beuker.

De (nu nog) trainer van huidige nummer vijf van de Eredivisie zou zich dan gaan ontfermen over het bewaken, op zowel technisch als tactisch gebied, van de Ajax-lijn en waarden en normen van de club. Voor Van 't Schip ligt een contract klaar tot medio 2027. "Een verbintenis voor meerdere jaren is de wens van Ajax en mijn wens", gaf hij donderdag op de persconferentie al aan. 

"In de interlandperiode kon ik een aantal dagen anders invullen en heb ik met de clubleiding over mijn toekomst gesproken", zei Van 't Schip daarnaast ook. "De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk."