Pand van Gakpo vol ongedierte en schimmels: 'Zie je die knaagsporen hier?

Pand van Gakpo vol ongedierte en schimmels: 'Zie je die knaagsporen hier?

15 april - 14:57 Laatste update: 15:04
64

Huurders van een pand dat eigendom is van Oranje-international Cody Gakpo klagen over achterstallig onderhoud, ongedierte en schimmels. De bewoners wijzen met de vinger naar de organisatie die het onderkomen beheert. 

De Telegraaf schetst een beeld van de staat van het pand in Roermond, dat sinds januari eigendom is van Gakpo. 'Dode muizen op de overloop en in de binnenplaats, een vervuild trappenhuis en gaten in plafonds en muren in zeker drie van de elf appartementen', valt er te lezen. 

Stefan Stals van Elevate Finance, die namens Gakpo het pand beheert, ontkent de verhalen. "Er was overlast van muizen. Die hebben we laten verdelgen. De onderhoudstoestand van het pand is goed", luidt zijn reactie. Een woordvoerder van de gemeente Roermond bevestigt dat twee ongediertebestrijders actief zijn geweest vanwge muizen. "Die zeggen onafhankelijk van elkaar dat geen sprake is van ratten in het pand."

Bewoners van het pand laten een ander geluid horen. "Zie je de knaagsporen aan mijn bank hier? Ik durf hier eigenlijk niet te zijn" en "Er is een rat door het plafond naar beneden gevallen. Ik schrok me dood", klinkt het. Een andere bewoner zou graag willen vertrekken. "Als ik het geld ervoor had, vertrok ik. Maar we hebben huur betaald en borg. Die ben ik kwijt als we vertrekken."

Kees Ploegsma junior, de zaakwaarnemer van Gakpo, verwees desgevraagd naar de uitleg van Stals. "Daar heb ik niets aan toe te voegen."