'Ten Hag nog steeds droomkandidaat bij Ajax, dat ook bezig is met plan B, C en D'

'Ten Hag nog steeds droomkandidaat bij Ajax, dat ook bezig is met plan B, C en D'

15 april - 16:32 Laatste update: 16:35
55

Erik ten Hag geldt bij Ajax nog altijd als de droomkandidaat om de nieuwe hoofdtrainer te worden, zo meldt Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Echter is Ajax wel bezig met alternatieve opties, want er worden gesprekken gevoerd met een andere kandidaten. 

John van 't Schip staat op dit moment voor de groep bij Ajax, maar hij gaat na dit seizoen verder in een andere rol. Zodoende moet de clubleiding op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. "Ten Hag is nog steeds de droomkandidaat, maar ze zijn wel bezig met een plan B, C en D", begint Verweij zijn verhaal. "Ze willen wel wat anders hebben als Ten Hag nee zegt."

Naast een nieuwe hoofdtrainer is Ajax ook al druk bezig om de nieuwe staf voor volgend seizoen vorm te geven. Hierin lijkt een belangrijke rol weggelegd voor Dave Vos, die de veldtrainer moet worden onder de nieuwe manager. "Er wordt nu ook met een buitenlandse kandidaat gesproken, maar diegene moet dan wel Vos accepteren", aldus Verweij. "Hij krijgt dan vanuit Ajax een vaste rol in de staf en ik kan me voorstellen dat Vos dat alleen doet als hij echt de eerste assistent is."

Daarnaast komt de naam van Louis van Gaal, adviseur van de Raad van Commissarissen bij Ajax, ter sprake in de podcast. "Louis van Gaal is ziek, al behoorlijk op leeftijd en hij heeft het bij het Nederlands elftal ook niet zo heel goed gedaan. Ik snap niet waarom je bij hem de heilige graal moet zoeken", zegt Valentijn Driessen.