'De Lang brengt bezoek aan Spaanse wedstrijd om oude Ajax-bekende te bekijken'

'De Lang brengt bezoek aan Spaanse wedstrijd om oude Ajax-bekende te bekijken'

15 april - 18:30 Laatste update: 18:33
31

Kelvin de Lang heeft twee weken geleden namens Ajax een bezoek gebracht aan de wedstrijd Villarreal - Atlético Madrid. De Lang, hoofd scouting in Amsterdam, was daar om oude bekende Bertrand Traoré van dichtbij te bekijken.

Dat meldt Ajax Showtime maandagmiddag. Traoré kwam tijdens die wedstrijd, die in een 1-2 zege voor Atlético eindigde, in de 81e minuut binnen de lijnen. De Burkinees speelde geen rol van betekenis in de slotfase. 

Ajax Showtime meldt alleen dat De Lang, die waarschijnlijk gepromoveerd zal worden tot technisch manager, aanwezig was bij het duel om Traoré te bekijken. Of het waarschijnlijk is dat Ajax daadwerkelijk werk gaat maken van zijn terugkeer, is niet duidelijk. 

De inmiddels 28-jarige Traoré speelde in het seizoen 2016/17 op huurbasis voor Ajax. Onder Peter Bosz maakte hij toen dertien doelpunten in 39 wedstrijden. Na Ajax speelde hij bij Olympique Lyon, Aston Villa, Basaksehir en dus Villarreal. Komende zomer is hij transfervrij. 

Zelf lijkt hij welwillend te staan tegenover een terugkeer naar Ajax. "Toen ik wegging, heb ik gezegd dat ik ooit nog een keer terug wilde keren bij Ajax. We gaan zien hoe het gaat lopen, je weet het nooit in het voetbal", zei hij onlangs op de clubsite van de Amsterdammers.