SEG blijft Ajax-spelers benaderen: 'Brengt Kroes in de problemen'

SEG blijft Ajax-spelers benaderen: 'Brengt Kroes in de problemen'

15 april - 20:45
43

Sports Entertainment Group, beter bekend als SEG, blijft spelers van Ajax benaderen. Dat stelt Mike Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. Iets waardoor Alex Kroes in de moeilijkheden kan komen, meent de journalist.

"Er schijnt wederom een speler van Ajax benaderd te zijn door SEG", vangt Verweij aan. "Dat moet Kees Vos gewoon niet doen, want daar brengt hij Kroes mee in de problemen." Vos en Kroes werkten lange tijd samen bij SEG. "Kroes wil al die Mislintat-aankopen lozen, dan stapt SEG in als makelaarskantoor en dan worden ze allemaal verkocht en pakt SEG daar mooi de regie over", vervolgt presentator Pim Sedee.

"Mensen uit dat wereldje kunnen dat natuurlijk zien als fout signaal", stelt Valentijn Driessen. "Vanuit Vos zijn oogpunt kan ik het heel goed begrijpen, die wil handel drijven. Dat is hem niet kwalijk te nemen. Alleen rijdt hij zo wel Kroes in de wielen. En Kroes moet daar veel slimmer mee om gaan."

"Volgens mij heeft hij bij zijn indiensttreding als algemeen directeur heel duidelijk aangegeven dat hij niet bij deals van SEG betrokken wil zijn", stelt Verweij. "Ajax kan natuurlijk ook gewoon een goede speler van SEG willen kopen, bij welke club dan ook. Ik denk dat hij dat heel duidelijk wil scheiden en zich niet veel met SEG wil bemoeien, maar zij moeten daar zelf ook een stuk verstandiger mee omgaan."