Woerts komt met update over Ajax: 'Hij komt terug, de leden willen hem graag'

Woerts komt met update over Ajax: 'Hij komt terug, de leden willen hem graag'

15 april - 22:55
72

Alex Kroes keert terug bij Ajax, zo verzekert Chris Woerts bij Vandaag Inside. Volgens Woerts dient Kroes hooguit een berisping te krijgen, en is Michael van Praag hypocriet in zijn uitspraken over Kroes.

"Hij komt terug", stelt Woerts over Kroes. "De leden willen hem graag terug, hij is natuurlijk een zeer gerespecteerd lid van Ajax. En het grappige is dat Van Praag vorige week gezegd heeft dat Kroes niet in het moreel kompas van Ajax past, want hij heeft een strafbaar feit gepleegd. Maar dan moet ik toch even in herinnering roepen: in 1993, met de uitspraak van de FIOD-affaire, is Ajax veroordeeld tot een miljoen gulden boete met een miljoen gulden voorwaardelijk."

"Arie van Eijden, toenmalig directeur, is veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk en een boete van zestigduizend gulden”, vervolgt Woerts. "Van Praag is vervolgens gewoon voorzitter van de KNVB geworden en Arie is directeur bij de KNVB geworden. Toen was het moreel kompas blijkbaar anders afgesteld dan het nu is. Het zijn dus hele grote woorden, maar hij is gewoon afgerekend op het feit dat hij het KMPG-rapport niet blind wilde ondertekenen en hij wilde een aantal zuiveringen doorvoeren in de organisatie. Ze moeten hem hooguit een berisping geven, volgende week gewoon benoemen en door."