Pochettino woest op oud-PSV'er Madueke: 'Laatste keer dat ik dit gedrag tolereer'

Pochettino woest op oud-PSV'er Madueke: 'Laatste keer dat ik dit gedrag tolereer'

16 april - 08:08 Laatste update: 08:20
64

Mauricio Pochettino is woest op Nicolas Jackson en oud-PSV'er Noni Madueke. Het tweetal ruziede over het nemen van een strafschop tijdens de wedstrijd van Chelsea tegen Everton, terwijl Cole Palmer de gebruikelijke penaltynemer is bij de Londenaren. 

Aanvoerder Conor Callagher kwam, met hulp van oudgediende Thiago Silva, snel tussenbeide en maakte duidelijk dat Palmer de penalty gewoon zou nemen. Dat Palmer er op dat moment al drie in had liggen en de stand al 4-0 was, maakte niets uit.  

Dat bevestigde ook manager Pochettino, die na afloop van de wedstrijd zijn spelers streng toesprak. "Ik heb gezegd dat ze zich niet zo mogen gedragen. Dit is de laatste keer dat ik dit gedraag tolereer. De volgende keer gooi ik ze er allemaal uit. Ik maak geen grap." De manager benadrukte het belang van het collectief. "Dat heb ik ze heel duidelijk gemaakt. Ik wil de fans onze excuses hiervoor aanbieden. Het is net een school. Als ze hier niet van leren, moeten we bepaalde beslissingen nemen."

Palmer zelf maakte zich overigens niet zo druk. "Anderen wilden hem nemen, maar ik ben hier de penaltynemer. Iedereen wil zijn verantwoordelijkheid pakken en soms gaat dat misschien wat te ver. We willen allemaal winnen, en nu kunnen we er al om lachen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: