Bergwijn heeft begrip voor ontevreden Ajax-fans: 'Had zelf ook de bus opgewacht'

Bergwijn heeft begrip voor ontevreden Ajax-fans: 'Had zelf ook de bus opgewacht'

16 april - 19:33
79

Steven Bergwijn heeft begrip voor de groep Ajax-supporters die na de Klassieker de spelersbus hebben opgewacht bij de Johan Cruijff ArenA. Sterker nog, Bergwijn had waarschijnlijk hetzelfde gedaan. 

Ajax werd op zondag 7 april tot op het bot vernederd door Feyenoord, dat zich met 6-0 wellicht nog tekort deed. "Het was wel een lastige week na die nederlaag. Dat was wel erg", vertelt Bergwijn bij Ajax TV. "Na afloop heb ik niet veel gezegd. Niks eigenlijk", vervolgt de aanvoerder. "Wat kan je zeggen? Dan kan iedereen beter zijn mond houden, en zichzelf schamen."

Een paar uur na het laatste fluitsignaal werd de spelersbus van Ajax opgewacht bij de Johan Cruijff ArenA. Onder anderen Bergwijn en trainer John van 't Schip stapten uit. "We zijn zeker in gesprek gegaan", blikt de aanvaller terug. "Terecht ook dat ze daar stonden. Ik had het zelf ook gedaan denk ik. Ze hebben gewoon hun emotie getoond. We hebben ze nodig. Zonder hun zijn we nergens. Ze zijn het hele seizoen achter ons gebleven."

Na de dramatische Klassieker rechtte Ajax de rug tegen FC Twente. Na een slechte eerste helft werd er met 2-1 gewonnen. "Ik ben blij dat we het tegen Twente een beetje recht hebben kunnen zetten", aldus Bergwijn.