Mbappé en Dembélé dwingen tiental Barça op de knieën: PSG naar halve finale

Mbappé en Dembélé dwingen tiental Barça op de knieën: PSG naar halve finale

16 april - 22:59
97

Niet FC Barcelona, maar Paris Saint-Germain staat in de halve finale van de Champions League. Het ging mis voor de Catalanen na een snelle rode kaart van Ronald Araújo. Uitgerekend Ousmane Dembélé vertolkte een hoofdrol aan Franse zijde. 

Barça trad onder meer aan met Frenkie de Jong, terwijl Ousmane Dembélé en Kylian Mbappé de blikvangers waren bij PSG. De aanvallers van de Catalanen deelden desondanks de eerste klap uit. Lamine Yamal snelde langs Nuno Mendes en zijn voorzet werd na twaalf minuten binnengewerkt door Raphinha: 1-0. Na de 2-3 zege in Parijs was dat een extra boost voor de La Liga-grootmacht.

De Parijzenaars lieten zich desondanks niet uit het veld slaan. Marc-André ter Stegen bracht na een klein halfuur nog goed redding op een inzet van Mbappé, maar een minuut later kantelde de wedstrijd. Araújo moest een eigen foute pass herstellen, duwde Bradley Barcola tegen de grond en kreeg - tot grote woede van de thuisploeg - een rode kaart. Xavi haalde meteen Yamal naar de kant en bracht met Iñigo Martínez een extra verdediger in. Toch viel in de veertigste minuut de 1-1. Uitgerekend Dembélé, die hartstochtelijk werd uitgefloten door de fans van zijn oude club, schoot raak in het dak van het doel.

In de tweede helft laaide de Franse storm meteen weer op. Een goal kon niet uitblijven en Vitinha haalde na 54 minuten de trekker over met een poeier van afstand. Xavi kookte daarna over, schopte tegen wat spullen aan en werd naar de tribune gestuurd. Vanaf daar zag hij João Cancelo een onhandige overtreding begaan op Dembélé, waardoor de bal op de stip ging. Mbappé benutte de penalty overtuigend.

PSG stond zodoende met één been in de halve finale, maar opvallend genoeg rechtte Barça nog even de rug. Ilkay Gündogan claimde tevergeefs een penalty en Robert Lewandowski zag Gianluigi Donnarumma met enige moeite redding brengen. In de slotfase maakte Mbappé alsnog aan alle spanning een eind. Daarmee liet de beoogde Real Madrid-aanwinst alvast zien wat de Barça-fans mogelijk te vrezen hebben vanaf volgend seizoen.

PSG staat bovendien in de halve eindstrijd van de Champions League. Daarin is Borussia Dortmund de volgende tegenstander. De Duitsers schakelden met Atlético Madrid een andere Spaanse ploeg uit.