Zware straf Barça: transferverbod voor komende twee transferperiodes
Club heeft zich bij het vastleggen van minderjarige speler niet aan de regels gehouden

Zware straf Barça: transferverbod voor komende twee transferperiodes

02-04-2014 12:15
31

FC Barcelona mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. Dat heeft de FIFA bepaald. De wereldvoetbalbond straft de Catalaanse club voor het overtreden van de regels bij het contracteren van minderjarige spelers.

Daarnaast moet Barcelona een boete betalen van 450.00 Zwitserse franc, dat is ongeveer 370.000 euro. Dat heeft de FIFA woensdag bekendgemaakt in een persverklaring. Barcelona heeft de regels tien keer overtreden.

Het betekent dat Barcelona komende zomer en in de winterse transferperiode van 2015 geen spelers mag aantrekken. Een domper voor de Catalaanse club, die op zoek is naar een vervanger voor de geblesseerde doelman Victor Valdes. Ook in de verdediging wilde Barcelona komende zomer versterking halen. Barcelona mag pas in de zomer van 2015 weer spelers aantrekken.

Het gaat specifiek om het aantrekken van jeugdspelers uit het buitenland. Volgens de regels van de FIFA mag dat pas als de speler meerderjarig is. Barcelona heeft van de FIFA negentig dagen de tijd gekregen om de situatie van alle jeugdspelers bij de club met de wereldvoetbalbond te bespreken en aan te tonen dat er verbetering plaatsvindt.

Ook de Spaanse voetbalbond RFEF heeft volgens de FIFA fouten gemaakt bij de transfers en registratie van minderjarige voetballers. De RFEF kreeg een boete opgelegd van omgerekend 410.000 euro en dient binnen een jaar zijn controlesysteem op orde te hebben.