Ajax blijft hopen op feest in het centrum: Ajax hoort in de stad
"Het centrum is niet voor altijd uitgesloten, zoals veel mensen denken"

Ajax blijft hopen op feest in het centrum: "Ajax hoort in de stad"

08-04-2014 08:33
15

Ajax hoopt zondag het binnenhalen van de 33e landstitel te vieren met een feest in het ArenaPark naast het stadion. Fans van de club vieren een kampioenschap echter liever in het Amsterdamse centrum, maar dat laten de autoriteiten niet toe.

Na het uit de hand gelopen feest op het Museumplein in 2011 liet burgemeester Eberhard van der Laan weten dat Ajax nooit meer in het centrum zou worden gehuldigd. De supporters blijven desondanks op een herkansing hopen.

"Ik zie het zeker nog wel een keer gebeuren", zegt Sander Huisman, vice-voorzitter van supportersclub AFCA, in Sp!ts. "Het centrum is niet voor altijd uitgesloten, zoals veel mensen denken. Als het goed georganiseerd wordt, is het absoluut mogelijk om een huldiging op het Museumplein of een andere locatie in de stad te houden."

"Het centrum is als locatie vele malen mooier en past veel beter bij de allure van de club", vervolgt Huisman. "Natuurlijk begrijpen wij dat het overlast kan veroorzaken rond het Museumplein, maar Ajax is van Amsterdam en hoort gewoon in de stad. Wij zullen ook altijd aandringen bij de burgemeester op een huldiging op het Museumplein of een andere plek rond het centrum."

Daniël Dekker, voorzitter van Supportersvereniging Ajax, heeft minder hoop op een terugkeer naar het centrum, wat volgens hem 'verder weg dan ooit is'. "De stad is er eigenlijk niet geschikt voor. Zo lang Van der Laan burgemeester is, gebeurt het ook niet. Die heeft er een zeer uitgesproken mening over. Hoe vervelend het ook mag zijn, de beslissing om het in het ArenaPark te organiseren, is logisch."