In het kort: boete voor 'ongepaste' Völler, PSV beloont keeperstalent

In het kort: boete voor 'ongepaste' Völler, PSV beloont keeperstalent

16-04-2014 17:36
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Völler moet dokken voor ongepaste opmerking
Rudi Völler, sportief directeur van Bayer Leverkusen, is achtduizend euro lichter. De Duitse oud-international had zich na de nederlaag Hamburger SV (1-2) op de televisie iets te cynisch uitgelaten over de scheidsrechter, die hij de dertiende man van HSV noemde. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond vond die opmerking ongepast.

PSV bindt keeperstalent
Doelman Jesse Bertrams staat minimaal nog twee jaar onder contract bij PSV. De negentienjarige sluitpost van Jong PSV tekende woensdag een contract tot medio 2016. Bertrams speelt al sinds 2003 bij PSV. "Dit is een jongensdroom. Van klein af aan keep ik al hier, ik vind het heel mooi om nu hier een contract te tekenen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en de lijn vasthouden", zegt Bertrams op de clubsite. 

Wedden

Meer odds

Samenwerking in het noorden
SC Cambuur en FC Groningen willen een gezamenlijk beloftenteam opzetten. De Eredivisie-clubs zijn vergaand in gesprek over de samenwerking, die volgend seizoen al gestalte moet krijgen. Uitgangspunt is dat FC Groningen per wedstrijd de meeste spelers levert. Paul Raveneau, de huidige trainer van Jong FC Groningen, gaat ook het nieuwe combinatieteam leiden. Hij krijgt assistentie van een trainer die Cambuur aanstelt.

PEC Zwolle vindt nieuwe hoofdsponsor
PEC Zwolle heeft voor de komende twee seizoenen Compello als hoofdsponsor. De naam van het bedrijf dat actief is in de IT-dienstverlening prijkt zondag al op de shirts van PEC in de bekerfinale tegen Ajax. De club heeft een optie in de overeenkomst om de samenwerking met nog een seizoen te verlengen, meldde de Zwolse eredivisionist woensdag.

Eredivisie: hoogste doelpuntenmoyenne van Europa
In de Eredivisie wordt gemiddeld het vaakst gescoord van alle grote Europese competities. Dat zocht NUsport woensdag uit. Gekeken werd er naar de toptwaalf van de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Gemiddeld wordt er in Eredivisie-duels 3,18 keer gescoord, het hoogte moyenne van Europa. De Bundesliga volgt op een tweede plek (3,13 goals). De Primera División staat met gemiddeld 2,75 treffers op een derde plek. In Portugal (2,39) mogen fans het minst vaak juichen.

Wenger rekent op terugkeer van Özil en Diaby
Arsenal-trainer Arsène Wenger verwacht dat Mesut Özil komende zondag inzetbaar is in het Premier League-duel met Hull City. De Duitser is hersteld van een hamstringblessure. Abou Diaby keert deze week terug op het trainingsveld. De middenvelder stond een jaar langs de kant nadat hij een zware knieblessure opliep. Wenger verwacht Diaby over enkele weken weer in te kunnen zetten.