Hodgson vreest sterspeler Nazionale: Hij laat Italië voetballen
Engelse bondscoach maakt zich op voor WK-wedstrijd

Hodgson vreest sterspeler Nazionale: "Hij laat Italië voetballen"

17-04-2014 20:17

De Engelse bondscoach Roy Hodgson kijkt al halsreikend uit naar de WK-wedstrijd tegen de Italiaanse ploeg. Volgens de geroutineerde voetbaltrainer moet Andrea Pirlo in Brazilië scherp in de gaten worden gehouden.

"Of we Balotelli vrezen? We kennen hem via Manchester City en respecteren iedereen, maar ik noem Pirlo als ik een naam mag noemen", vertelde Hodgson aan het Italiaanse tv-stadion Mediaset. "In de laatste tien jaar heeft hij Italië aan het voetballen gebracht. Bij Internazionale had ik hem drie maanden onder mijn hoede en hij heeft nadien een onvoorstelbare carrière opgebouwd."

Op 14 juni staan Engeland en Italië tegenover elkaar. "Italië is erg sterk. Cesare Prandelli heeft de laatste vier jaar uitstekend werk verricht en ik denk dat de Italiaanse ploeg gedurende deze periode is gegroeid. Maar Engeland is toch niet verslagen voordat het WK is begonnen? Misschien zien de Italianen dat zo, maar we zien wel. Ik denk vooraf alleen maar aan winnen."

Hodgson (66) denkt eveneens aan de situatie in Brazilië. "Manaus heeft een speciaal klimaat, dus we doen wat de andere ploegen ook doen. We doen er alles aan om de spelers te laten wennen aan deze condities. Het is niet de ideale situatie, maar dat geldt ook voor Italië. De Zuid-Amerikaanse ploegen hebben een voordeel."