Verbeek hoopt op nieuw buitenlands avontuur: 'Een klotegevoel overheerst'
Nederlandse trainer dacht langer bij Nürnberg te kunnen blijven

Verbeek hoopt op nieuw buitenlands avontuur: 'Een klotegevoel overheerst'

23-04-2014 14:04

Gertjan Verbeek kreeg vorige week te horen dat de clubleiding van 1. FC Nürnberg nog alle vertrouwen in hem had. Hoewel hij een nieuwe aanbieding van de club kreeg, stond hij een week later op straat.

"Maar een week later is daar na een verloren wedstrijd dus niks meer van over", zegt Verbeek, die dinsdag op een bruiloft in Nederland gebeld werd door de technisch directeur van Nürnberg, tegenover de NOS over het verdwenen vertrouwen van de clubleiding "Ze vertelden me dat zij dachten dat ik het elftal de laatste drie wedstrijden niet meer de push kon geven om degradatie te ontlopen. Je kan je voorstellen dat ik niet meer de vrolijkste op de bruiloft was."

Ondanks de tegenvallende resultaten had Verbeek graag bij Nürnberg willen blijven. "De manier waarop ik heb kunnen werken, was top en de beleving in Duitsland is ook groots. Prachtige stadions en het leven in een andere cultuur is mij ook prima bevallen", vervolgt hij tegenover de NOS. "Er overheerst bij mij nu natuurlijk een klotegevoel. Ik had het naar mijn zin in Duitsland en hoop dat er weer een club in het buitenland op mijn pad komt."