'Tottenham probeerde Engels avontuur Real-viertal te blokkeren'
Spurs sprak met Madrilenen over Özil

'Tottenham probeerde Engels avontuur Real-viertal te blokkeren'

24-04-2014 15:25

Tottenham Hotspur heeft afgelopen zomer een poging ondernomen om Mesut Özil weg te houden van stadsgenoot Arsenal. Gedurende de onderhandelingen met Real Madrid over de recordtransfer van Gareth Bale kwam een speciale clausule aan de orde.

The Telegraph meldt dat Tottenham een optie wilde opnemen die een transfer van vier spelers naar Engeland onmogelijk zou maken. Özil stond daarbij op de hoogste plek. Ook Ángel Di Maria, Karim Benzema (beiden gelinkt aan Arsenal) en linksback Fabio Coentrão (gelinkt aan Manchester United) zouden ter sprake zijn gekomen.

Wedden

Meer odds

Deze mogelijkheid zou voor dezelfde zomer gelden, maar bleek niet legaal. Om die reden konden Tottenham en Real hierover geen officieel akkoord bereiken. Bale trok uiteindelijk wel gewoon naar de Spaanse hoofdstad, waar de Duitse spelmaker Özil juist naar Arsenal overstapte. De drie andere spelers bleven actief in Madrid.

Tottenham wilde met de afgeketste clausule een verzwaarde concurrentiestrijd vermijden. Daarbij zou het niet gaan om specifieke clubs.