'Perfect voorbeeld' Janmaat verbindt zich langdurig aan Premier League-club
Feyenoord-verdediger rondt transfer naar Newcastle United af

'Perfect voorbeeld' Janmaat verbindt zich langdurig aan Premier League-club

17-07-2014 19:07
4

Newcastle United heeft de komst van Daryl Janmaat officieel afgerond. Nadat de Feyenoorder eerder deze week medisch gekeurd werd door de club, tekende de Oranje-international donderdag een zesjarig contract bij de Engelsen.

De 24-jarige Janmaat, 21-voudig international van het Nederlands elftal, stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Feyenoord. Eerder kwam hij in Nederland uit voor ADO Den Haag en sc Heerenveen. "We zijn heel blij met de komst van Daryl. Hij is het perfecte voorbeeld van een moderne back; een voetballer die defensief goed is, maar ook aanvallend voor gevaar kan zorgen. Daryl heeft een uitstekend WK gehad en we hopen dat hij die vorm kan voortzetten bij Newcastle", zegt manager Alan Pardew op de officiële website van Newcastle United.

"Newcastle is een fantastische club, met een grote historie en een mooi stadion", zegt Janmaat op het digitale thuis van zijn nieuwe club. "Er is mij al verteld hoe geweldig de fans zijn. Dit is de perfecte stap voor mij en ik kijk er enorm naar uit om bij het team aan te sluiten en aan de slag te gaan in Newcastle. Ik denk dat we een goed seizoen tegemoet gaan." Janmaat is na Graziano Pellè en Bruno Martins Indi de derde Feyenoorder die de Kuip achter zich laat. Met Khalid Boulahrouz haalde de club reeds een vervanger in huis voor Janmaat.