Ajax-talenten sluiten pact: We willen internationaal iets betekenen
"We willen met een vaste kern bij elkaar blijven"

Ajax-talenten sluiten pact: "We willen internationaal iets betekenen"

19-07-2014 08:42
3

In navolging van Davy Klaassen en Joël Veltman heeft ook Ricardo van Rhijn zijn contract bij Ajax verlengd. Het trio vormt in Amsterdam een nieuwe lichting die de club naar een hoger level moet brengen.

De youngsters hebben samen een pact gesloten. "We willen met een vaste kern bij elkaar blijven", legt Klaassen uit op de clubwebsite. "We willen het nationale succes natuurlijk voortzetten en proberen ook internationaal iets te betekenen. Dat lukt misschien door met elkaar te zeggen dat we Ajax niet na een jaar verlaten."

Klaassen werd vorig jaar al gedeeld clubtopscorer, net als Kolbeinn Sigthórsson maakte hij tien goals. Op de topscorerslijst kwamen beide Ajacieden echter niet verder dan de 21e plek. "Ach, ik vind dat niet zo belangrijk", reageert het talent. "Andere jaren leverde Ajax wel de topscorer maar werd de club geen kampioen. Dan heb ik het toch liever andersom, haha."

"Voor volgend jaar heb ik wel als doel dat ik meer scoor en (nog) beter speel. Ik wil ook wel wat meer assists leveren en wat sterker worden. Gewoon belangrijk zijn", aldus Klaassen, die ternauwernood deelname aan het WK misliep. Héél erg vond hij dat niet. "Ik had het wel leuk gevonden om daar bij te zijn natuurlijk, maar eerlijk gezegd was ik na het zware seizoen echt helemaal op."

"Met Jong Oranje merkte ik dat ook en kreeg ik weer wat last van mijn lies. Ik vond het wel geweldig hoe Daley en Jasper presteerden. Joël heeft natuurlijk minder gespeeld, maar in de speelminuten die hij maakte, deed hij goede dingen. Hun prestaties maakten mij trots als teamgenoot."