Dure verdediger weggestuurd bij FC Twente: Ga dan maar weg
"Al moeten we ook weer niet te zwaar tillen aan dit voorval"

Dure verdediger weggestuurd bij FC Twente: "Ga dan maar weg"

23-07-2014 07:25
3

FC Twente kampt met een probleem dat luistert naar de naam van Rasmus Bengtsson. De Tukkers willen de dure verdediger deze zomer verkopen, maar de Zweed geeft aan dat hij alleen wil vertrekken als er een goede club voor hem én zijn gezin komt. 

Mocht die club niet komen, dan is Bengtsson bereid om een jaar te wachten om zijn transfervrije status te verzilveren. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Voor FC Twente is dat scenario een behoorlijk probleem. De Tukkers staan onder curatele en kunnen een transfersom goed gebruiken.

Bovendien heeft Alfred Schreuder in Darryl Lachman, Cuco Martina en Joachim Andersen voldoende alternatieven voor de positie van de 28-jarige grootverdiener. De oefenmeester rekent inmiddels niet echt meer op Bengtsson en dat leidt tot spanningen, bleek bij de training van dinsdag.

Bengtsson werd bij de reserves ingedeeld en deed demonstratief zijn hesje uit toen een lichte overtreding op hem niet werd bestraft. Schreuder stuurde hem daarop naar de kleedkamer. "Als je niet wilt spelen, ga dan maar weg", zei de trainer.

"De lucht tussen ons is geklaard", reageert Schreuder later in gesprek met de ochtendkrant. "Het is een lastige situatie voor Bengtsson. Maar zolang hij bij FC Twente is, moet hij doen wat van hem wordt gevraagd. Al moeten we ook weer niet te zwaar tillen aan dit voorval. Dit soort dingen gebeurt wel vaker."