FC Utrecht staat sterk na Vorm-meevaller: Hoeven verder niemand te laten gaan
'Alleen meewerken als er een niet te weigeren bedrag wordt geboden'

FC Utrecht staat sterk na Vorm-meevaller: "Hoeven verder niemand te laten gaan"

24-07-2014 07:56

FC Utrecht kan een leuk bedrag tegemoet zien. De Eredivisie-club zag woensdag Michel Vorm de overstap maken van Swansea City naar Tottenham Hotspur. Een transfer die vanuit de Domstad op de voet gevolgd werd.

De oud-club van de Oranje-doelman bedong bij de transfer van Vorm naar Swansea City een doorverkooppercentage in het contract van de keeper. FC Utrecht heeft recht op liefst 33 procent van de transfersom. "We wachten rustig af en houden voorlopig nog nergens rekening mee, maar het zou wel een mooie meevaller zijn", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in gesprek met De Telegraaf.

Volgens de krant kan de meevaller oplopen tot een bedrag van meer dan een miljoen euro. Goed nieuws voor FC Utrecht, dat eerder met de verkoop van Steve De Ridder en Dave Bulthuis als zo'n 2,5 miljoen euro verdiende. "Daarmee hoeven we verder niemand te laten gaan. Als er toch nog clubs komen voor onze spelers, zullen we alleen meewerken als er een niet te weigeren bedrag wordt geboden", zegt Van Schaik in de krant.