'Bewust Feyenoord gaat een derde van transferinkomsten investeren in aankopen'
Feyenoord ontvangt 33 miljoen euro, maar Rotterdamse club let scherp op salarishuis

'Bewust Feyenoord gaat een derde van transferinkomsten investeren in aankopen'

28-07-2014 07:48
11

Feyenoord heeft een uiterst lucratieve zomer achter de rug. De Rotterdammers verkochten reeds vier spelers, goed voor een totaalbedrag van zo'n 33 miljoen euro aan transferinkomsten. Dat meldt De Telegraaf.

Nu De Vrij (8,5 miljoen) op het punt staat naar SS Lazio te trekken, en Feyenoord eerder Graziano Pelle (bijna 10 miljoen), Daryl Janmaat (7 miljoen) en Bruno Martins Indi (8 miljoen) zag vertrekken, kan het vizier in Rotterdam op het aankoopbeleid. Overigens heeft Feyenoord niet direct de beschikking over 33 miljoen. De transfersommen bevatten in sommige gevallen bonusstructuren, die pas later in werking treden. Daarnaast moet Feyenoord een deel van de bedragen afstaan aan de 'talentpools', die de club in het leven heeft geroepen.

Volgens de krant is Feyenoord van plan om een derde van de inkomsten te investeren in aankopen. Daarbij houdt de club het salarishuis scherp in de gaten. Feyenoord wil niet door het eigen salarisplafond heen stijgen, hetgeen betekent dat niet alle spelers haalbaar zijn voor de Rotterdammers. In het verleden rekende Feyenoord zich al eens flink mis, de club wil niet nogmaals op de blaren zitten. Inmiddels voeren technisch directeur Martin van Geel en trainer Fred Rutten volop overleg over welke spelers de Feyenoord-selectie kunnen versterken.