Peperdure aanwinst aanvaardt kritiek Van Gaal: Ben ik het helemaal mee eens
"Om in dit 3-5-2-systeem te kunnen spelen, moet je echt fit zijn"

Peperdure aanwinst aanvaardt kritiek Van Gaal: "Ben ik het helemaal mee eens"

30-07-2014 09:59

Luke Shaw is het helemaal eens met Louis van Gaal. De nieuwe trainer van Manchester United hamert dagelijks op fitheid bij de spelers van de Engelse club. In de ogen van Van Gaal is de negentienjarige linksback nog niet op het gewenste niveau.

"Het is iets waar ik het helemaal mee eens ben. Om in dit 3-5-2-systeem te kunnen spelen, moet je echt fit zijn. Ik ben fit, maar nog niet volgens zijn hoge eisen. Ik weet dat ik fitter moet worden om op en neer langs de lijn te kunnen rennen. Dat is iets waar ik aan ga werken. In de 45 minuten die ik speelde tegen Internazionale voelde ik me goed. Ik kijk ernaar uit om stappen te blijven maken tot het begin van het seizoen", zegt Shaw.

"Ik ben niet naar United gekomen met het idee dat het veel zwaarder zou worden en dat was een fout. Ik dacht dat het hetzelfde zou zijn als bij Southampton, maar United is de grootste club ter wereld, waar je traint met alleen maar wereldsterren. Dat is iets wat me verder gaat helpen. Daar word ik op de lange termijn alleen maar beter van", aldus Shaw, die deze zomer voor liefst 33 miljoen euro overkwam van Southampton.